MUZIEKFESTIVAL "SOUS LES ORMES"

DATA EN OPZET WORDEN AANGEPAST! VOLG FACEBOOK!

Concerten, workshop zang, open podium, meet&greet, culinair genieten en zelf musiceren in de Lot-et-Garonne.

Je houdt van muziek. Zeker van klassiek. Maar vooral van muziek. Want je bent niet van de gebaande paden. Je bent vooral iemand die geniet van nieuwe ervaringen in een gezelschap van mensen die ook zo in elkaar zitten. Actief genieten van het leven en nieuwe muzikale ervaringen opdoen. Vanuit een comfortabele accommodatie, in een mooie omgeving en culinair op niveau. Mooie concerten op bijzondere plekken. Plus de mogelijkheid om zelf (samen) muziek te maken en te laten horen.

Met trots presenteren Klaartje van Veldhoven, Club Les Ormes en Wilbert Seuren een uniek, intiem muziekfestival op een prachtige locatie in Frankrijk. Uniek in zijn avontuurlijke programmering, in de mogelijkheid om met de musici in gesprek te gaan en ook zelf actief met muziek bezig te zijn. Intiem door zijn locatie en het maximum aantal deelnemers, 50. Start maandagmiddag 16 september, afsluiting zaterdagochtend 21 september 2019.

De artistieke leiding is in handen van Klaartje van Veldhoven. Ze staat voor wat ze zelf noemt “the future sound of early music”. Veelzijdig sopraan, die zich thuis voelt in de barok, maar graag uitstapjes maakt naar andere stijlen en perioden. Ze treedt op in binnen- en buitenland en is een vaste gast op radio- en TV. Bijvoorbeeld bij Podium Witteman. Ze heeft fantastische muzikale gasten uitgenodigd uit haar grote internationale netwerk. En ze zal er de hele periode zijn zodat je met haar in gesprek kunt en tips kan krijgen. Wat heeft ze voor je in petto?

Drie concerten, meet&greet met de musici

Verspreid over de week ga je genieten van drie concerten. Twee daarvan, barokconcerten rond Bach en Dowland, vinden plaats in het kerkje van Saint-Étienne-de-Villeréal, dat het dorp speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar heeft gesteld. De beide barokconcerten worden voorafgegaan door een diner-buffet met regionale specialiteiten. Het derde concert is Klaartjes succesvolle en enthousiast ontvangen programma “Normal gets you nowhere”. Zie bijvoorbeeld de Volkskrant en vakblad Luister (beoordeeld met een 9!). Het bestaat uit liederen uit de barok, afgewisseld met liederen uit andere stijlen en perioden, aangevuld met muzikale improvisaties. Kijk bij de dagprogramma’s voor de details en wie de muzikale gasten van Klaartje voor de drie concerten zijn. Bijzonder in deze week is dat de muzikale gasten ook overdag aanwezig zijn. Elke ochtend is er mogelijkheid om te ontbijten met de gasten en met ze in gesprek te gaan. Meer dan meet&greet dus!

Zelf musiceren, workshop en open podium

Een tweede bijzonderheid van dit festival is de mogelijkheid om zelf te musiceren en daarvoor partners te vinden. Tijdens de dagelijkse ontbijten kun je elkaar ontmoeten, afspraken maken voor de dag en inschrijven voor de workshop en het open podium, die op de voorlaatste dag plaatsvinden. Nadere informatie op te vragen via de contactpagina.

Daarmee is de derde bijzonderheid in deze week genoemd: de mogelijkheid voor de actieve muziekbeoefenaars om deel te nemen aan workshop zang onder deskundige leiding van Klaartje! Je hoort tijdig welke muziek ze gaat gebruiken. Je kunt als je wilt aansluitend optreden tijdens het open podium en ervaring met publiek opdoen.

Niet zelf musiceren? Toch volop genieten!

Tussen de muzikale bedrijven door kun je genieten van een wijnproeverij en een presentatie van regionale culinaire specialiteiten. Waarmee ook degenen die niet muzikaal actief zijn, aan hun trekken kunnen komen. Uiteraard kun je dit programma combineren met de vele mogelijkheden om de prachtige omgeving te verkennen. Zo is er voldoende keuze om je eigen programma samen te stellen.

Kortom

Zeker als je je muzikaal talent (stem, instrument) meeneemt en inzet ben je aan het goede adres. Laat je leiden door je eigen ideeën en die van de mededeelnemers en maak je eigen muziekprogramma. Klaartje van Veldhoven is er om met je mee te denken en adviezen te geven. Een workshop en een open podium zijn onderdeel van het programma. Het open podium bied je de mogelijkheid om voor publiek op te treden!

Ook als je niet zelf muziek maakt, valt er volop te genieten. Veel is mogelijk maar niets moet.

De locatie, vakantiepark Club Les Ormes in de Lot-et-Garonne, geeft alle rust en ruimte om actief en passief te genieten. Groen, ruim, en van alle gemakken voorzien. Goed bereikbaar met vliegtuig/huurauto (Transavia Rotterdam-Bergerac, en KLM/AirFrance Schiphol-Bordeaux) en vervoer.